Nämä olivat tosi herkullisia pyöryköitä. Joskin täytyy
myöntää, että jos näitä olisi tarjottu minulle sokkotestinä, en olisi osannut
sanoa mikä on pääraaka-aine. Se olisi yhtä hyvin voinut olla niin broileria
kuin haukeakin. Sikäli siis en ole ihan varma, kannattaako uhrata aikaa hauen
jauhamiseen (vaikka se pikku juttu onkin), kun samanlaista tavaraa saisi
aikaiseksi vaikka siitä valmiista broilerinjauhiksesta. Pyöryköiden kanssa sopivat mainiosti keitetyt, makeat punajuurikuutiot ja viikonlopulta jääneet karamelliperunat.
Ainekset:
400 g haukea
80
g karpalosämpylää
50
g majoneesia
pieni
nippu tuoretta korianteria
1
rkl inkivääritahnaa
1
kananmuna
2 rkl kalakastiketta
3 kevätsipulia
suolaa
valkopippuria
Jauha kala hienoksi. Murenna leipä.
Silppua korianteri ja viipaloi kevätsipulit.
Sekoita kaikki pyöryköiden
ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan n. 4 cm pyöryköitä.
Anna pyöryköiden tekeytyä jääkaapissa peitettynä pari tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti