keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Karpalosämpylät

Olipa taas erinomaisia sämpylöitä. Ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Ja sattumina makeita karpaloita.



Ainekset:
60 g kuivattuja karpaloita
8 ½ g kuivahiivaa
6 dl kylmää vettä
2 tl suolaa
4 dl grahamjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
2 tl sormisuolaa

Silppua karpalot. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, karpalot ja jauhot. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan kuin löysää puuroa. Sekoita taikinaa puuhaarukalla vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Älä vaivaa.

Peitä kulho kelmulla tai kannella. Nosta jääkaappiin n. 12 tunniksi.

Nostele kulhosta kahden lusikan avulla sämpylöitä leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle vähän sormisuolaa.

Paista 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti