perjantai 24. huhtikuuta 2020

Caesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeista

Olen kyllä joskus aiemminkin tehnyt caesarsalaattia, ja aina se on kyllä hyvää. Tässä versiossa oli mielestäni hauska yksityiskohta nuo perunakrutongit, joita salaatissa oli perinteisten leipäkrutonkien sijaan. Lisäksi sopivasti valkosipulia ja parmesaania.



Ainekset:
1 Cosmopolitan-salaatti
100 g salaattisekoitusta
4 broilerin rintafilettä
½ dl parmesaaniraastetta
250 g eri värisiä miniluumutomaatteja
Caesarkastike:
2 kananmunan keltuaista
½ rkl makeaa sinappia
2 sardellia
¼ dl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
½ dl parmesaaniraastetta
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Krutongit:
1 suuri (uuni)peruna
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Grillaa broilerinfileet kypsiksi 225-asteisen uunin grillivastusten alla. Leikkaa peruna n. ½ cm kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Paista perunakuutioita valkosipuliöljyssä, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Anna kuivahtaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna kastikkeen sardellit ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita munankeltuaiset, sardellit ja sinappi. Lisää öljy tipoittain, koko ajan sekoittaen. Lisää parmesaaniraaste, sitruunamehu ja viinietikka. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Ohenna tarvittaessa vedellä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.

Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi broilerit. Asettele salaatinlehdet ja kirsikkatomaatit tarjoiluvadille. Valuta sekaan kastike ja ripottele pinnalle perunakrutongit. Asettele päälle broileriviipaleet ja ripottele niiden päälle parmesaaniraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti