tiistai 28. huhtikuuta 2020

Pekoninen tomaattikeitto

Tomaattikeitto noin yleisesti ottaen on mielestäni tosi hyvää. Tämä soppa oli kyllä ihan tomaattikeitonkin mittapuulla erinomaista. Luulisin, että se ihana pikkuisen savuinen aromi tuli tuosta burgerpekonista. Luulin ensin, että se oli huono ostos tätä keittoa varten (muutakaan ei ollut tarjolla siinä kaupassa jossa kävin), mutta tais sittenkin olla täysosuma.



Ainekset:
120 g burgerpekonia
1 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
400 g kirsikkatomaatteja tölkistä
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl kermaa
120 g smetanaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Nosta pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Käännä levy päälle täydelle teholle ja paista pekoniviipaleet rapeiksi. Siirrä talouspaperille valumaan.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Sulata voi samalla pannulla jolla paistoit pekonit. Kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja jauhot ja kääntele vielä hetki.

Siirrä seos kattilaan ja lisää kasvisliemi. Sekoita joukkoon timjami, laakerinlehti ja säilyketomaatit. Lisää myös pekoni. Anna keiton kiehua hetken aikaa. Poista sitten laakerinlehti ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää lopuksi kerma, parmesaaniraaste ja smetana ja kiehauta vielä kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti