maanantai 13. huhtikuuta 2020

Muhevat porkkanasämpylät

En ois uskonut, että 500 g porkkanasosetta riittää nesteeksi tähän taikinaan. Mutta hyvin riitti. Ja sämpylöistä tuli todellakin muhevia. Vielä kun herra 8-v paistoi sämpylöiden kaveriksi kinkkua ja kananmunaa, niin tässäpä meillä oli mahtava pääsiäisaamiainen.



Ainekset:
500 g porkkanaa
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl grahamjauhoja
11 g kuivahiivaa
7 dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
1 dl rusinoita

Kuori ja viipaloi porkkanat ja keitä ne kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta.

Sekoita n. 42-asteisen porkkanasoseen joukkoon suola ja hunaja. Lisää grahamjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy ja rusinat alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia. Nujerra ilmakuplat taikinasta ja leivo taikina sämpylöiksi. Anna kohota puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tuleeko porkkana siis raasteena vai soseena? Tekstissä raaste, mutta ohjeen mukaan sose. Ihanat sämpylät.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja anteeksi, korjasin myös tekstiin sanaksi soseen. Keitin ja soseutin porkkanat jo edellisenä iltana valmiiksi, niin sose oli helppo lämmittää aamulla ja jatkaa sämpylöiden valmistusta siitä.

    VastaaPoista