lauantai 18. huhtikuuta 2020

Tortilla Española

Kylläpä tämä on kuvassa epäesteettisen näköinen. Mutta maultaan taas erinomaista. Jälleen kerran yksinkertaista hyvää.



Ainekset:
8 perunaa
1 tl oliiviöljyä
6 kananmunaa
suolaa
Paistamiseen:
½ rkl oliiviöljyä

Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinilla. Sekoita viipaleisiin öljy.

Kypsennä perunaviipaleita 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa, kunnes ne ovat pehmeitä ja kevyesti ruskettuneita. Mausta suolalla.

Riko kananmunat kulhoon ja mausta suolalla. Vatkaa voimakkaasti minuutin ajan. Lisää kulhoon perunaviipaleet, varovasti haarukalla sekoittaen.

Kuumenna oliiviöljy pannulla (20 cm). Kaada muna-perunaseos pannulle ja kypsennä välillä pannua kevyesti heilauttaen, kunnes munakas on pohjalta kiinteä ja vaalean ruskea.

Kumoa munakas varovasti lautaselle ja liu’uta se sitten ylösalaisin takaisin pannulle. Paista, kunnes toinenkin puoli on kiinteä ja kullanruskea. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti