sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Herttuan vaniljaherkku

Vaniljakastike-jogurttiseoksesta tuli kivasti melko raikasta ja appelsiinimehulla maustetut kakkukuutiot jogurtin seassa olivat juuri sopivan kosteita. Mansikat olisivat saaneet olla hiukkasen makeampia, mutta niillä mentiin mitä tähän aikaan vuodesta oli tarjolla. Kuskasin jälkkäriä repussa muutaman kilsan metsään nuotiopaikalle, ja se oli matkalla ravistunut sen verran että oli vähän jopa vettynyt. Jääkaapissa paikoillaan ollut jälkkärinloppu oli koostumukseltaan parempaa. Ei siis kannata ravistella enää sitten kun kaikki ainekset on sekoitettu yhteen. Mutta maku oli hyvä siitä huolimatta että koostumus oli hiukan kärsinyt.



Sienikakku:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Kostutukseen:
1 ½ dl appelsiinimehua
Täyte:
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
5 dl vaniljakastiketta
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
500 g mansikoita

Vatkaa sienikakun munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kiehuva vesi, voimakkaasti sekoittaen.

Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (20*30 cm). Paista 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa pohja 2*2 cm kuutioiksi.

Kostuta kakkukuutiot appelsiinimehulla. Vatkaa vaniljakastike, jogurtti ja appelsiininkuoriraaste ilmavaksi ja kuohkeaksi. Kasaa tarjoiluastiaan kerroksittain kakkukuutioita, vanilja-jogurttiseosta ja marjoja. Jätä päällimmäiseksi kerros vaniljakastiketta ja marjoja. Nosta tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti