lauantai 11. huhtikuuta 2020

Feta-pinaattigalette ja tomaattirelissi

Minun mielikuvissani galette on sellainen matala, vähän pizzamainen piiras. Tämä oli kaukana tuosta mielikuvista, lähinnä kakku. Ulkomuodostaan huolimatta ”galette” oli todella hyvää. Rusinoita ja pinjansiemeniä olisi kyllä voinut olla vähän enemmänkin. Tomaattikastike oli myöskin erinomaista, vaikkakin hyvin samanlaista kuin olen jo monesti aiemminkin erilaisilla resepteillä tehnyt. Tomaattikastikkeesta en viitsi tähän kuvaa liittää, kun se on myös ulkonäöltään samanlaista kuin mikä tahansa tomaattikastike.



Pohja:
150 g filotaikinaa
25 g voita sulatettuna
Täyte:
200 g fetaa
300 g baby-pinaattia
1 rkl sultanarusinoita
1 rkl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
250 g ricottaa
Tomaattirelissi:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
200 g tomaattimurskaa
¾ dl kasvislientä
suolaa

Asettele pari levyä filotaikinaa irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle. Sivele taikinapalat voilla. Asettele filotaikinakerroksia vuokaan ja voitele jokainen kerros erikseen.

Murskaa 125 g fetaa kulhossa ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle loput fetat.

Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja muotoile karkeasti reunaksi. Voitele reunat voilla. Paista 190-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kuori ja silppua relissin sipuli, porkkana ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli ja sekoittele viitisen minuuttia. Lisää tomaattipyree, kanelitanko ja tomaattimurska ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna hautua kymmenen minuutin ajan. Maista ja mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti