keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Suklaa-halvakakku

Tuo halva on jotenkin kummallinen ainesosa. Toisaalta se on mielestäni tosi hyvää, toisaalta taas ei todellakaan. Saas nähdä, onko tämäkin niitä joista vuosien saatossa alkaa pitää yhä enemmän ja enemmän. No mutta, halvaa tai ei, tämä kakku oli kaikkine suklaineen aivan älyttömän hyvää.



Pohja:
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g omena-vaniljahilloa
½ dl kuohukermaa
½ dl Helmi mango-kermalikööriä
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
100 g vaniljahalvaa
Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
100 g maitosuklaata (osa Kinderiä ja osa Fazerin sinistä)
1 dl kuohukermaa
2 rkl Helmi mango-kermalikööriä

Vaahdota pohjan voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo, kerma ja likööri. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sekaan murusteltu halva. Täytä kakku halvavaahdolla.

Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet kulhoon. Kuumenna mikrossa vähän kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita välillä. Nosta kuorrutus jääkaappiin. Kun suklaakuorrutus on jähmeää, levitä se kakun päälle ja reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti