tiistai 21. huhtikuuta 2020

Oreo-muffinssit

Tämä resepti oli varmaan alkujaan jenkkilän supermakeita leivonnaisia. Vähensin sekä taikinasta että kuorrutuksesta desin sokeria kummastakin (taikinassa oli alun perin 3 dl sokeria ja kuorrutuksessa 3 dl tomusokeria). Siltikin muffinssit olivat ihan sikamakeita. Ja niin hyviä, että olisin varmaan voinut vetää kaikki kerralla. En oikeastaan ole Oreoiden ystävä ihan sellaisenaan, mutta leivonnaisissa ne tuntuvat toimivan. Tuo  kuorrutus erityisesti oli sellaista, että sitä olisi voinut taas lusikoida suoraan kiposta.



Taikina (18 kpl):
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
¾ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
75 g voita sulatettuna
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl kiehuvaa vettä
9 Oreo-keksiä
Kuorrutus:
75 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 Oreo-keksiä hienoksi jauhettuna

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Murustele ½ Oreo jokaisen muffinivuoan pohjalle.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon munat, voisula ja maito. Kääntele tasaiseksi nuolijalla. Lisää lopuksi kiehuvan kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 16 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Murustele kuorrutuksen keksit hienoksi jauheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon jauhetut Oreot. Laita seos pursotinpussiin ja anna pussin olla tarvittaessa jääkaapissa hetken aikaa, jolloin kuorrutus hieman jämäköityy ja pursotusjälki paranee. Pursota haluamallasi tavalla muffinssien pinnalle.

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvää mutta liian makeaa

    VastaaPoista
  2. Muistini mukaan nämä tosiaan olivat melko makeita. Ajatella, jos näitä olisi tehnyt vielä niillä alkuperäisen reseptin mukaisella sokerimäärällä.

    VastaaPoista