perjantai 26. huhtikuuta 2019

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Minä sain tänään uuden hellan ja uunin, ja pitihän niitä testata heti alkuunsa. Olin jälleen kerran hiukan ennakkoluuloinen etukäteen ja mietin, mitenköhän mahtaa kermaviilikuorrutus sopia tähän piirakkaan. Ja vielä ennen piirakan leikkaamista ajattelin että kuorrutukseen olis pitänyt laittaa vähän liivatetta joukkoon, kun se kumminkin valahtaa leikatessa vadille. Olin väärässä kummassakin asiassa. Makea piirakka (joka oikeastaan oli jonkun sortin kurpitsajuustokakku) ja hiukan hapan kuorrutus olivat aivan ihana pari. Ja se kuorrutus pysyi oikein hyvin piirakan päällä leikatessakin. Todella onnistunut kokonaisuus.



Pohja:
200 g vehnäjauhoja
1 muna
25 g sokeria
100 g voita
1 rkl vettä
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
600 g kurpitsaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl inkivääriä
2 tl sitruunankuoriraastetta
3 kananmunaa
Kuorrutus:
200 g kermaviiliä
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa kurpitsa noin neljän sentin lohkoiksi. Paista lohkoja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes hedelmäliha pehmenee. Soseuta kypsät kurpitsapalat sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.

Vaahdota ensin keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sitten jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja viimeiseksi vatkattu kananmuna sekä vesi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka puoleksi tunniksi jääkaappiin. Painele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Vatkaa täytteen tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon sokerit ja vehnäjauhot. Lisää mausteet, sitruunankuoriraaste, munat ja kurpitsasose. Kaada täyte piiraspohjalle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja valuta kuorrutus jäähtyneelle piiraalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti