sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Wasabi-lohipyörykät

Nämä olivat yhdet parhaista kalapyöryköistä, joita muistan syöneeni. Koostumus oli useimmista kalapullista poiketen melkoisen tiivis, jopa vähän kumipallomainen. Ei kumminkaan huonolla tavalla. Ja maku oli juuri sopivan suolainen ja mausteinen. Sopi hyvin yhteen eilisten raviolien kanssa.



Ainekset:
500 g nahatonta lohifilettä
1 kananmuna
4 kevätsipulia
2 rkl sushi-inkivääriä
2 tl wasabi-tahnaa
1 rkl sitruunamehua
4 rkl soijakastiketta
50 g korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja poista kaikki ruodot. Aja tehosekoittimessa karkeahkoksi massaksi. Silppua inkivääri ja kevätsipulit. Lisää taikinaan kaikki ainekset seesaminsiemeniä lukuun ottamatta.

Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia pyöryköitä. Pyörittele pyörykät seesaminsiemenissä. Paista 220-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti