torstai 18. huhtikuuta 2019

Chorizo-kasvisgratiini

No nyt on viimeiset kaksi viikkoa eletty ravintolaruoalla. Paljon hampurilaisia, muutama pizza ja vähän muutakin mahtui lomailuun USAssa. Jälleen kerran oli kiva palata oman hellan ääreen. Oikein kaipasin kasviksia, jotka tuntuvat rapakon tuolla puolen olevan kortilla. Salaatit sai aina tilata erikseen, muuten annoksissa ei ollut mitään kasviksiin viittaavaakaan. Tämä gratiini oli tosi hyvää, joskin minun makuuni sen olisi voinut antaa hautua uunissa vielä vähän pidempään, niin porkkanatkin olisivat olleet läpikypsiä.



Ainekset:
2 porkkanaa
1 paprika
1 sipuli
1 parsakaali
200 g pennepastaa
200 g chorizomakkaraa
1 tl chilihiutaleita
125 g mozzarellaa
Juustokastike:
6 dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
Tomaattikastike:
400 g säilöttyjä kokonaisia kirsikkatomaatteja
1 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna 5 dl maitoa kattilassa. Sekoita loppu maito ja jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää suurus kuumennettuun maitoon ohuena nauhana. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää juustoraaste, suola ja valkopippuri.

Paloittele kasvikset juustokastikkeen hautuessa. Laita kasvikset ja keitetty pasta uunivuokaan.

Leikkaa chorizo ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita ja chilihiutaleita muutama minuutti paistinpannussa. Lisää chorizo vuokaan.

Sekoita tomaattikastikkeen ainekset erillisessä kulhossa. Sekoita kastike pastan ja kasvisten joukkoon. Lusikoi juustokastiketta sinne tänne vuoan pinnalle. Viimeistele pinta revityllä mozzarellalla.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä vuoka kannella, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti