tiistai 30. huhtikuuta 2019

Rahkamunkit

Tätä munkkireseptiä olen halunnut kokeilla jo useampana vuonna, mutta aina kuitenkin olen päätynyt siihen vanhaan, tuttuun ja turvalliseen munkkireseptiin. Nytpä päätin oikein repäistä ja tehdä kerran näitä vähän erilaisia munkkeja. Yhtään eivät hävinneet niille perinteisille, vaikka taikinan teko oli huomattavasti nopeampaa puuhaa. Sisälle keitin vielä kinuskitäytteen, ja kylläpä olivatkin makeita. Ja hyviä.



Ainekset:
50 g voita
250 g maitorahkaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
¼ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Kypsentämiseen:
7-8 dl rypsiöljyä
Sokeroimiseen:
Siro erikoishienoa sokeria

Sulata voi. Sekoita jäähtynyt voisula, rahka ja kananmuna keskenään. Lisää seokseen sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahkaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna öljy 170-180 –asteiseksi.

Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pienehköjä palloja. Kypsennä munkkeja rasvassa muutama kerrallaan, välillä kääntäen.

Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti