maanantai 1. huhtikuuta 2019

Nieriäfileet kasvispedillä

Taisi olla ensimmäinen kerta ikinä, kun söin nieriää. Aika laillahan se oli lohen kaltaista. En olisi erottanut. Mutta ihan niin kuin lohikin, oli tosi hyvää. Myös kasvikset hautuivat mukaviksi kalafileiden alla. Kaiken kaikkiaan erinomaisen hyvä pikaruoka.



Ainekset:
4 porkkanaa
1 purjo
600 g nieriää
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
½ dl valkoviiniä
2 dl kasvislientä

Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi ne julienne-raudalla. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Pirskottele kalafileiden päälle sitruunamehua ja mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Kuumenna öljy suuressa kasarissa. Lisää kasvikset ja kuullota minuutin verran. Lisää viini ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia.

Nosta kalafileet kasvispedille, nahkapuoli ylöspäin. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia ja poista sitten kaloista nahat. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti