sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Gado gado -varhaiskaalisalaatti

Ihanaa, kaupassa oli jo varhaiskaalia. Oletin että tämä olisi ollut kovinkin tulista kahdella kokonaisella chilillä maustettuna, mutta eipä ollutkaan. Chilit hävisivät kokonaan salaatin joukkoon. Salaatti oli kumminkin hyvää.



Ainekset:
300 g varhaiskaalia
2 porkkanaa
2 punaista chiliä
1 cosmopolitan-salaatti
1 ruukku korianteria
¾ dl seesaminsiemeniä
Kastike:
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl rypsiöljyä
½ dl maapähkinävoita
2 dl kookosmaitoa
½ dl vettä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2 rkl limettimehua
1 tl suolaa

Kuori ja silppua kastikkeen salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Paahda seesaminsiemenet kullanruskeiksi kuivalla, kuumalla pannulla.

Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kuullota salottisipulia muutama minuutti. Lisää inkivääritahna ja valkosipuli, kääntele pari minuuttia. Lisää maapähkinävoi, kookosmaito, vesi, etikka, soijakastike ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen ilman kantta viitisen minuuttia. Mausta lopuksi limettimehulla ja suolalla ja anna jäähtyä.

Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi suureen kulhoon. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Poista chileistä siemenet ja valkoinen osa ja viipaloi malto. Suikaloi salaatti ja silppua korianteri. Lisää muut kasvikset kaalin joukkoon.

Sekoita kastike salaattiin. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti