sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Broileri-riisipata

Ihan perusmättöä, mutta oikein hyvää sellaista. Pääsiäisateriaksi vähän ehkä jopa arkista, mutta tuntui uppoavan oikein hyvin päivällisvieraisiin.



Ainekset:
6 broilerin rintafilettä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 isoa sipulia
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
½ tl chilirouhetta
3 dl pitkäjyväistä riisiä
8 dl kana- tai kasvislientä
500 g tomaattimurskaa
3 rkl vihreitä oliiveja valkosipulitäytteellä

Leikkaa broilerinfileet suurehkoiksi paloiksi. Suikaloi paprikat. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi oliivit.

Kuumenna öljy pannulla. Paista broilerinpaloja 5-7 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun.

Kuullota paprikaa, sipulia ja chiliä sekoittaen 5 minuuttia samalla pannulla. Lisää riisi ja kuullota vielä minuutin verran. Lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Sekoita hyvin. Anna kiehahtaa.

Peitä pannu kannella ja anna riisin hautua hiljalleen kypsäksi, n. 20 minuuttia. Lisää broilerinpalat, kun puolet ajasta on kulunut. Lisää lopuksi oliiviviipaleet ja kuumenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti