lauantai 20. huhtikuuta 2019

Mämmimutakakku

Loput mämmiropposesta upotin tähän mutakakkuun. Taikina ainakaan ei maistunut juurikaan erilaiselta kuin perinteinen mutakakku. Jää arvoitukseksi huomiseen saakka, maistuuko valmis kakku mämmiseltä. Lisäys: en olisi erottanut tätä tavallisesta mutakakusta, eikä olisi kukaan muukaan viidestä lisämaistelijasta. Mämmistä ei siis ollut ainakaan mitään haittaa joukossa, mutta ei kyllä mitään lisäarvoakaan.



Ainekset:
150 g taloussuklaata
150 g voita
300 g mämmiä
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Sulata voi ja paloiteltu suklaa yhdessä. Sekoita joukkoon mämmi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi kuivat aineet taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (22 cm). Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsyneet mutta keskusta on vielä tahmeaa. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti