Mämmi on ihan jees, mutta en kuitenkaan ole sitä syönyt yleensä edes kerran vuodessa. Nyt ostin kumminkin ropposellisen mämmiä ja ajattelin valmistaa siitä pääsiäisaterian jälkkäriherkut. Vieraat tulevat vasta sunnuntaina, mutta laitoin jäätelön jo tänään tekeytymään. Sen verran maistelin jätskimassaa ennen sen pakastimeen siirtämistä, että olin ihan hämmästynyt siitä miten hyvää se oikein olikaan. Lisäys: olihan tämä jäätelönäkin todella hyvää. Mämmiltä olisi saanut maistua vähän enemmänkin.
Ainekset:
4 dl vispikermaa
397 g kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
200 g mämmiä
2 rkl sitruunamehua
Vaahdota kerma kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi mämmi ja sitruunanmehu. Siirrä jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan, peitä kannella ja anna pakastua yön yli.
Nosta jäätelö huoneenlämpöön n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti