lauantai 27. huhtikuuta 2019

Tuorejuusto-basilikaraviolit

Kauliessa tuli mieleen, että pitäis olla enemmän habaa (tai pastakone). Kaikki kauliminen kuitenkin kannatti. Nämä raviolit olivat ihania. Ja täytettä oli taas ainakin tuplamäärä taikinaan nähden.



Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl durumvehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
½ dl vettä
Täyte:
3 valkosipulinkynttä
1/3 ruukkua basilikaa
250 g ricottaa
50 g parmesaaniraastetta
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
Yrttiöljy:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 ruukku persiljaa
2/3 ruukkua basilikaa
2 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja tasaista. Anna tekeytyä peitettynä 30 minuuttia.

Kuori ja silppua täytteen valkosipuli. Silppua basilika. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä 2 mahdollisimman ohutta taikinalevyä. Lusikoi täytettä kahden teelusikan avulla toiselle taikinalevylle 5 cm välein. Nosta toinen taikinalevy päälle. Leikkaa taikinalevystä täytteen ympäri haluamasi muotoisia ravioleja.

Silppua yrttiöljyn yrtit. Sekoita yrtit, öljy, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä ravioleita runsaassa, suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Raviolit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nosta raviolit kattilasta reikäkauhalla tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon yrttiöljy ja lusikoi loput täytteet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti