Kyllähän toi paseeraaminen on täysin järjetön toimenpide. Siinä menee marjoista suurin osa hukkaan (alkuperäinen paino oli 750 g ja paseerattua sosetta tuli 295 g). Jäljelle jäävä osuus on melkoisen siemenpitoista, mutta ajattelin silti keittää siitä vielä kiisselin päärynäkuutioiden kera. Hyväähän tämä keitto oli, mutta en ole ihan varma onko se kaiken hukan ja vaivan arvoista.
Ainekset:
750 g lakkoja
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 kanelitanko
1 dl vettä
Sulata lakat ja purista ne siivilän läpi mahdollisimman tarkasti.
Mittaa paseerattu seos kattilaan. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta lakkakeitto pois liedeltä, kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan. Poista kanelitanko.
Tarjoile kylmänä tai kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti