Ostin kevään ensimmäiset uudet perunani (ruotsalaiset kylläkin) näiden pottujen valmistusta varten. Perunat näyttivät niin herkullisilta sellaisenaan, että arvoin jo hetken että viitsinkö ”pilata” niitä ylimääräisillä mausteilla. Onneksi viitsin. Nämä perunat olivat aivan uskomattoman maukkaita.
Ainekset:
2 kg pieniä perunoita
6 valkosipulinkynttä
3 rosmariininoksaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
½ dl siirappia
Viimeistelyyn:
1 tl sormisuolaa
Pese (ja kuori) perunat. Keitä perunat lähes kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Saksi rosmariini sentin palasiksi.
Halkaise perunat kääntele joukkoon valkosipuli, rosmariini, suola, pippuri ja öljy. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipannulle ja paahda 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Kääntele joukkoon siirappi ja paahda vielä 7-10 minuuttia, tai kunnes perunat saavat väriä. Viimeistele sormisuolalla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti