sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Borlotti-papujen kanssa haudutettua makkaraa

Löysin kaupasta Fingerporimakkaraa, ja pakkohan sitä oli kokeilla. Tämä kastike maistui erinomaisesti koko syöjäporukalle, vaikkakin tämän kokoisena annoksena ei meinannut mahtua edes suurelle wokkipannulleni. Neljä aikuista ja yksi keskenkasvuinen tyhjensivät pannun lähes kokonaan, yksi pienehkö eväsannos jäi vielä huomiseksi. Papuja olen turhaan hyljeksinyt vuosikausia, ne ovat herkullisia näköjään melkein missä tahansa (kun kerran sopivat oivallisesti makkarakastikkeeseenkin). Lisukkeena bataattimuusia.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
600 g porsasmakkaraa
2 suurta punasipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rosmariininoksaa
4 rkl omenaviinietikkaa
250 g baby-pinaattia
720 g borlottipapuja (kolme tölkillistä)
100 g crème fraîchea
suolaa
mustapippuria

Halkaise makkarat pituussuuntaan. Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele pavut.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Ruskista makkarat öljyssä. Lisää sipuli. Paista, kunnes sipuli on pehmennyt (5-8 minuuttia). Vähennä lämpöä ja lisää valkosipuli, rosmariini ja viinietikka. Jatka paistamista muutama minuutti.

Lisää pinaatti ja pavut. Paista vielä viitisen minuuttia. Lisää crème fraîche ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti