keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Briossikranssi

Aivan mielettömän houkuttelevan näköinen ja tuoksuinen leivonnainen. Melkein harmittaa, että tein tämän jo näin ajoissa valmiiksi iltaa varten, enkä viitsi lähteä rääppimään kranssia ruman näköiseksi ennen sitä.



Ainekset:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 ½ rkl sokeria
2 tl suolaa
1 tl kuivattua rosmariinia
100 g kuivattuja viikunoita
75 g pecorinoa raastettuna
2 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Voiteluun:
½ kananmuna

Leikkaa viikunat pieniksi paloiksi ja raasta pecorinojuusto.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja rosmariini ja sitten viikunat, juustoraaste ja munat.

Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää voi pieninä kuutioina alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneella. Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli.

Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä, kunnes se tuntuu kimmoisalta. Jaa taikina 25 osaan ja pyöritä palat tasaisiksi palloiksi. Aseta pallot kahteen kehään vieri viereen leivinpaperoidulle uunipellille niin, että niistä muodostuu kranssi. Anna kohota tunnin ajan lämpimässä paikassa peitettynä.

Voitele kranssi kananmunalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti