perjantai 9. helmikuuta 2018

Pakastettu juustokakku

Ihanhan tämä oli kuin jäätelöä olisi syönyt. Kiivi oli kivan kirpakkaa pinnalla ja kakusta tuli aika kivan näköinenkin. Helppo ja mukava valmistaa, kun tekeminen jakautuu kahdelle päivälle.



Ainekset:
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
40 g kaurakeksejä
2 kiivihedelmää

Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Lisää tuorejuustoon keltuaiset yksi kerrallaan, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.

Kaada seos pyöreään irtopohjavuokaan. Peitä vuoka ja nosta se pakastimeen. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Ota vuoka pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Ripottele keksinmurut kakun päälle. Koristele kiivillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti