lauantai 24. helmikuuta 2018

Hedelmäinen punajuurisalaatti

Olen aina tykännyt punajuuresta. Jotenkin sen kanssa puljaaminen on tuntunut turhan vaivalloiselta. Mutta niin kuin yleensä kaikkien asioiden kanssa käy, myös punajuuren käsittely on kerta kerralta vaivattomampaa. Ja jotenkin sitä oppii käsittelemään niinkin, ettei joka paikka ole täynnä punajuurimehua kuorimisen jälkeen. Ja tuore punajuuri on niin paljon parempaa kuin purkista tuleva etikkainen versio. Nämä punajuurisalaatit meinaavat kerta kaikkiaan viedä kielen mennessään. Tämäkin oli niin hyvää, ettei melkein sanotuksi saa.



Ainekset:
1 ½ kg punajuuria
2 päärynää
2 varsiselleriä
1 roomansalaatti
1 jääsalaattia
1 dl kuivattuja taateleita
1 dl saksanpähkinöitä
Koristeeksi:
nippu tuoretta basilikaa
Kastike:
½ dl rypsiöljyä
½ dl balsamiviinietikkaa
3 rkl persiljaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Vaaleanpunainen kastike:
2 dl kermaviiliä
150 g fetaa
½ tl mustapippuria
tilkka punajuurien keitinvettä

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja lohko jäähtyneet punajuuret. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike punajuurilohkojen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Murustele feta. Sekoita kaikki vaaleanpunaisen kastikkeen aineet keskenään.

Kuori ja lohko päärynät. Pese ja silppua varsisellerit. Paloittele taatelit. Rouhi pähkinöitä hiukan pienemmiksi.

Revi laakean tarjoiluvadin pohjalle salaatit ja kumoa päälle punajuuret. Asettele joukkoon päärynät, varsisellerit, taatelit ja pähkinät. Koristele basilikalla. Tarjoile lisäksi vaaleanpunaista kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti