sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Hölskytetty punakaalisalaatti

Ihanan pirteän näköinen punainen salaatti. Ja bonuksena tuli vielä hyvä maku. Tämä oli varmaan paras punakaalisalaatti, jonka olen tähän mennessä onnistunut tekemään. Jouduin ostamaan kolmen kilon kaalinpään kun tarttin tämän 500 g salaattiin, joten voi olla että teen samaa salaattia ihan pian uudemmankin kerran. Niin ja muuten, tuli taas hoidettua yksi eka kerta: hillosipulit. Niitä oli joskus kouluaikoina (kultaisen 80-luvun kouluruokalassa) jossain kammottavassa jänteisessä ja läskisessä lihakastikkeessa, ja siitä jäi jonkunasteinen kammo myös hillosipuleita kohtaan. Ehkä sekin kammo on nyt voitettu.



Ainekset:
500 g punakaalia
1 ½ dl hillosipuleita
1 ½ dl puolukoita
Kastike:
3 rkl hillosipuleiden lientä
2 rkl appelsiinitäysmehua
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Sekoita kastikkeen aineet isossa kannellisessa kulhossa.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kumoa kaali kulhoon, sulje kansi hyvin ja hölskytä pari kertaa reippaasti. Hienonna valutetut hillosipulit ja sekoita ne jäisien puolukoiden kanssa salaattiin. Anna maustua viileässä vähintään tunnin verran tai mieluiten seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti