lauantai 24. helmikuuta 2018

Omenaiset porsaanfileepihvit

Täyte ja kastike lupailivat tuoreeltaan ja uunista nousevalta tuoksultaan enemmän kuin mitä sitten oli lopputulos. En näitä sanoisi missään tapauksessa huonoksi, mutta jotenkin odotin vielä parempaa. Täyte voisi olla parempaa hyvin suolattujen broilerinleikkeiden kanssa.



Ainekset:
800 g porsaan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
1 omena
3 rkl korppujauhoja
½ dl rusinoita
1 tl kuivattua salviaa
2 rkl voisulaa
2 dl omenamehua

Leikkaa ulkofilee viideksi paksuksi pihviksi. Tee jokaisen pihvin sivuun syvä viilto taskuksi täytteelle. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kulhossa korppujauhot, omenakuutiot, rusinat, salvia, voisula ja 3 rkl omenamehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä pihvit seoksella.

Laita pihvit uunivuokaan. Kaada päälle loput omenamehut ja mahdollisesti ylijäänyt täyte. Peitä vuoka foliolla ja paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 25 minuuttia, kunnes liha on läpikypsää.

1 kommentti: