lauantai 17. helmikuuta 2018

Fariinisokerileivät

Tämä resepti on taas ikivanhasta keittokirjastani. Ensin alkuperäisenä ja alla hiukan pienempänä annoksena ja nykykielellä. Täytyy sanoa, että kyllä sitä ennenkin osattiin. Näinkin yksinkertaisilla aineksilla pikkuleivistä tuli todella herkullisia. Ne ovat koostumukseltaan mukavan ilmavia ja maistuvat hiukan marenkimaiselta. Taikina oli tosi tahmeaa, joten käsillä levittämisen sijaan se olisi ehkä kannattanut nostella lusikalla pellille.



Ainekset:
5 munaa
½ kg fariinisokeria
1 kkp hakattuja kuorimattomia manteleita
½ kg vehnäjauhoja
1 tl soodaa (t. 3 tl leivinjauhetta)

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, siihen sekoitetaan manteli ja jauhot, joihin sooda on sekoitettu. Taikina leivotaan n. 3 cm:n levyisiksi pituuksiksi, jotka paistetaan miedossa lämmössä ja leikataan heti lämpimänä vinosti.

Ainekset:
2 kananmunaa
200 g fariinisokeria
¾ dl mantelirouhetta
200 g vehnäjauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja vehnäjauhot.

Lisää muna-sokerivaahtoon mantelirouhe ja jauhoseos.

Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille 3 cm levyisiä tankoja. Litistä tangot kevyesti ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Leikkaa tangot lämpimänä vinosti pikkuleiviksi.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla. Ajattelin tänään laittaa nämä kahvipöytään appelsiini-labnehin kera. Veikkaan, että tekevät kauppansa alta aikayksikön. :L)

    VastaaPoista