tiistai 13. helmikuuta 2018

Valkosipulipaisti

Paisti olis ollut erinomaista, jos vaan liha olisi ollut hyvää. Ostin ”takuumureaa” joka ei todellakaan ollut sitä mitä luvattiin. Maussa ei vikaa, mutta aikamoisia purkkapalloja sitä joutui pureskelemaan.



Ainekset:
6 valkosipulinkynttä
1 kg naudan sisäpaistia
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia

Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Tee joka puolelle paistia pieniä viiltoja terävällä veitsellä ja pistele valkosipuliviipaleet viiltoihin. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria.

Kuumenna öljy suurella paistinpannulla ja ruskista paisti tasaisesti joka puolelta. Nosta paisti uunivuokaan ja pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulirenkaat paistinpannuun jääneessä paistoliemessä ja siirrä ne paistonesteineen uunivuokaan lihan ympärille.

Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta (n. 1 tunti 15 minuuttia). Siirrä paisti ja sipulirenkaat tarjoiluvadille ja peitä foliolla. Anna lihan tekeytyä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti