sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Mozzarellasalaatti

Sunnuntaipäivällisen iloksi jälleen mozzarellasalaattia. Hiukan erilaista kuin viime viikonloppuna. Maukas kastike teki tästäkin mozzarellasta (ja samalla salaatista) oikein hyvää. Viimeviikonloppuinen oli ehkä kuitenkin hiukan parempaa.



Ainekset:
2 punaista paprikaa
6 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria
250 g mozzarellaa
pieni nippu tuoretta basilikaa

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Nosta paprikat leivinpaperoidulle uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia (muovipussissa, jos haluat kuoria paprikat). Suikaloi paprikat, kun niihin pystyy koskemaan.

Huuhdo ja lohko tomaatit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Ripota valkosipulisilpun päälle suolaa ja murskaa silppu haarukalla.

Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy ja valkosipulisilppu pienessä kulhossa. Mausta mustapippurilla. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Riivi basilikanlehdet varsistaan.

Aseta mozzarellaviipaleet, tomaattilohkot ja paprikasuikaleet tarjoiluvadille. Valuta päälle viinietikkakastike. Koristele basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti