keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Broileria siiderikastikkeessa

Maukasta arkiruokaa. Siideristä tuli kastikkeeseen kivan omenainen maku. No, ehkä noilla omenoillakin oli osuutensa asiaan. Mutta oli tosi hyvää ja maistuu sekä perunoiden että riisin kera. Rusinat ruoassa eivät koskaan ole pahitteeksi ja sopivat tähänkin loistavasti.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
700 g maustamatonta broileria
1 rkl vehnäjauhoja
2 valkosipulinkynttä
2 omenaa
1 dl rusinoita
1 tl kuivattua salviaa
2 ¾ dl kuivaa omenasiideriä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy uunipadassa. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli pehmenee.

Paloittele broileri ja pyörittele palat jauhoissa. Lisää broileri ja valkosipuli pataan. Ruskista lihat tasaisesti joka puolelta.

Kuori ja lohko omenat, poista siemenkodat. Lisää pataan omenalohkot, rusinat, salvia ja siideri. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Peitä pata kannella ja hauduta 175-asteisessa uunissa n. puoli tuntia.

Nosta pata takaisin liedelle. Lisää kerma ja kuumenna sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kastike hiukan sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti