sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Kurpitsasämpylät

Nämä sämpylät syntyivät siitä yksinkertaisesta syystä, että mulla oli pakastimessa vuoden 2016 halloween-kurpitsasta tehtyä kurpitsasosetta. Kyllä, 2016. Siitä lähtien kun nostin soseen pakkaseen, olen miettinyt että se pitäisi käyttää jollain lailla, mutta se on vain jatkuvasti jäänyt. Tänään sitten, kun oli soppapäivä, päätin leipoa kurpitsasämpylöitä. Ja kylläpä niistä tulikin hyviä! Sämpylät kohosivat ihan järjettömän kokoisiksi ja olivat aivan ihanan pehmeitä. Eikä kyllä haitannut yhtään, että kurpitsasose oli kerennyt jo täyttää vuoden.



Ainekset:
140 g kurpitsasosetta
3 ½ dl vettä
11 g kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 dl grahamjauhoja
7 dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
1 dl kurpitsansiemeniä

Sekoita kurpitsasoseeseen vettä, kunnes nestettä on yhteensä ½ litraa. Lämmitä sose 42-asteiseksi.

Sekoita soseeseen kuivahiiva, siirappi ja suola. Lisää grahamjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy ja siemenet alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia.

Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti