sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Amerikkalaiset mustikka-murumuffinssit

Onpas nyt menossa amerikkalaiset päivät. Muffinssit olivat hyviä (ja supernopeita) perusleivonnaisia. Olisivat varmaan olleet oikeinkin hyviä, mutta eilinen loistava pähkinätorttu oli vielä niin tuoreessa muistissa että nämä jäivät vähän sen varjoon.



Muruseos:
3 rkl voita
3 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
3 dl mustikoita
2 kananmunaa
1 dl öljyä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää

Sekoita kulhossa pehmeään voihin muruseoksen sokeri ja jauhot. Nypi sormilla murumaiseksi seokseksi. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne mukaan jäisinä.

Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri, vaniljasokeri ja piimä. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikina paperisiiin muffinssivuokiin, jätä 1/3 kohoamisvaraa. Jaa murotaikina muffinssien pinnalle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti