perjantai 9. maaliskuuta 2018

Fenkoli-tomaattikastike

Niin ihanaa, valkosipulista ja tomaattista kastiketta. Dim sumeja on vielä aika pino jäljellä, ja niiden kanssa halusin jotain makeahkoa kastiketta. Tämä oli juuri sitä mitä hainkin.



Ainekset:
300 g fenkolia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g tomaattia
½ dl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl omenatäysmehua
1 tl fenkolinsiemeniä murskattuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

Leikkaa fenkoli, sipuli ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota fenkolia ja sipuleita öljyssä pannulla 5 minuuttia. Lisää tomaattikuutiot ja tomaattipyree. Kaada joukkoon omenamehu. Mausta murskatuilla fenkolinsiemenillä, suolalla ja pippurilla.

Keitä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes fenkoli on pehmeää. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne kastikkeeseen. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti