torstai 29. maaliskuuta 2018

Amerikkalaiset pähkinäpalat

Maut olivat ihan kohdallaan, mutta muuten tämä piirakka olis ihan sellaisenaan ollut ehkä vähän kuivahko. Laitoin kaveriksi viereen vielä keon Valion uutta Kreisi kinuski –jäätelöä. Överimakea jäätelö ja ihanan pähkinäinen piirakka olivat ihan lyömätön yhdistelmä.



Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
Täyte:
100 g voita
2 dl muscovadosokeria
4 kananmunaa
2 dl vaahterasiirappia
2 rkl rommia
200 g hasselpähkinöitä
2 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle:
125 g pekaanipähkinöitä

Levitä hasselpähkinät laakeaan uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes kuoret alkavat irtoilla. Kuori ja rouhi pähkinät, kun ne ovat hiukan jäähtyneet.

Nypi jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Pistele levyyn reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.

Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen.

Vatkaa täytteen pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita täytteeseen siirappi, rommi, pähkinärouhe ja vehnäjauhot. Levitä täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Levitä päälle kokonaiset pekaanipähkinät rinnakkain ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti