lauantai 17. maaliskuuta 2018

Haukifileet tomaattikastikkeessa

Tämä resepti oli oikeastaan ahvenfileille. Mutta kun ei ahventa ollut saatavilla, ostin haukea. Eikä ollut yhtään huono vaihtoehto. Ekalla lautasellisella mietin, että ruoka oli ehkä hiukan mautonta. Toisella lautasellisella rupesin pyörtämään puheitani ja kolmannella olin jo valmis sanomaan että tämä oli sittenkin tosi maukasta. Ehkä kaikki makuliemi oli valunut padan pohjalle. Kuva on vielä normaalimpaakin karmeampi, mutta muistin kuvaamisen vasta siinä vaiheessa kun suurin osa hauesta oli jo syöty.



Ainekset:
1 kg nahatonta haukifilettä
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 dl kuivaa valkoviiniä
Tomaattikastike:
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista sipuli ja valkosipuli kevyesti, niin että ne muuttuvat kullanruskeiksi. Lisää tomaatit ja anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia.

Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja hauduta alhaisella lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 30 minuuttia.

Sekoita jauhoihin hiukan suolaa ja mustapippuria. Pilko haukifileet annospaloiksi ja kääntele palat jauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista kaloja keskilämmöllä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Älä ruskista. Lisää lopuksi valkoviini pannuun ja anna kiehahtaa.

Kun kastikkeen keittoaikaa on jäljellä 4 minuuttia, lisää ahvenfileet liemineen kastikkeeseen. Keitä kovalla lämmöllä 1 minuutti ja käännä kalafileet, jotta ne maustuvat tasaisesti molemmin puolin. Keitä vielä 1 minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti