sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kosmopoliitin lihapullat

Onnistuin varmaan tänään turruttamaan makuaistini valkosipulilla, kun jokaisessa ruokalajissa (= lihapullissa ja aligotissa ja lisäksi vielä tomaatti-raejuustosalaatissa) oli ihan reilusti valkosipulia, sillä mikään ei oikein mielestäni maistunut juuri miltään. Näidenkin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla tosi maukkaita, mutta eivät vaan olleet. Eivät huonojakaan, mutta mielestäni näistä aineksista olisi pitänyt tulla vielä jotenkin paljon maukkaampi lopputulos.



Ainekset:
600 g naudan tai lampaan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
2 tl garam masalaa
2 rkl oliiviöljyä
Kastike:
½ g sahramia
1 punainen chili
nippu kevätsipulia (120 g)
nippu tuoretta korianteria
3 valkosipulinkynttä
460 g kikherneitä
500 g tomaattimurskaa

Sekoita jauhelihaan suola, pippuri ja garam masala. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin 14-16 lihapullaa ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi.

Ripottele sahrami kuppiin, peitä kiehuvalla vedellä ja jätä odottamaan.

Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Silppua kevätsipuli ja korianteri varsineen. Nosta ainekset kattilaan ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Paista hetken aikaa ja kumoa sitten sekaan sahrami liotusliemineen, valutetut kikherneet ja tomaattimurska. Anna hautua vartin verran ja lisää lopuksi sekaan lihapullat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti