maanantai 19. maaliskuuta 2018

Poseidonin kalapata

Tänään ruokalistallani vierailivat ensimmäistä kertaa ikinä simpukat. Niitäkin olen ihan turhaan ylenkatsonut tähän saakka. Edelleenkin ajatus kuorellisista simpukoista tuntuu kamalan hankalalta, mutta ainakin nämä valmiiksi kuoritut olivat kerrassaan hyvän makuisia. Niin kuin pata kokonaisuudessaankin. En oikein tiedä, olisiko tätä pitänyt ajatella keittona vai kastikkeena. Kastikkeena sitä loppujen lopuksi käytimme, minä otin lisäksi eilisiä mausteisia nuudeleita ja 6-vuotias riisiä. Hyvin toimi kummankin lisukkeen kanssa.



Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
340/285 g säilykemaissia
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl jauhettua fenkolia
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl kasvislientä
500 g paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
2 tippaa tabascoa
350 g äyriäissekoitusta
225 g lohifileetä
180 g katkarapuja

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää maissi ja fenkoli ja jatka kuullottamista pari minuuttia.

Lisää tomaattipyree, kasvisliemi ja paseerattu tomaatti. Mausta suolalla ja tabascolla. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Puhdista ja kuutioi kala, lisää se pataan. Kuumenna, kunnes keitto kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä n. 6 minuuttia. Lisää äyriäissekoitus ja katkaravut ja hauduta vielä 2-3 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti