sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Välimerellinen lammaspata

Mistähän se johtuu, että lampaanlihasta tulee käytännössä aina ihanan mureaa vaikka sille tekisi mitä, ja naudanliha taas menee useimmiten lähes kengänpohjaksi? Tässä oli mukavan mausteisessa kastikkeessa ihanan mureita lihanpaloja. Jostain syystä mieleeni tuli oikein erityisen hyvä riistakäristys.



800 g karitsan paahtopaistia
suolaa
mustapippuria
2 suurta sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
170 g pekonia
2 laakerinlehteä
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
1 tl rosmariinia
1 tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
1 appelsiini
1 dl kivettömiä mustia oliiveja

Puhdista ja suikaloi liha. Mausta lihasuikaleet suolalla ja pippurilla. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa. Lisää ensin pekoni ja sitten lihasuikaleet. Ruskista tasaisesti joka puolelta.

Lisää pataan sipuli, valkosipuli ja laakerinlehdet. Ruskista kevyesti n. 5 minuuttia. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

Lisää lihaliemi ja punaviini. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes liha on mureaa (1,5 – 2 tuntia).

Purista appelsiinista mehu ja raasta kuori. Lisää pataan rosmariini, kaneli, neilikka, appelsiinimehu ja –kuori sekä oliivit. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä 10-15 minuuttia.

2 kommenttia: