sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Ananas-kookossundaet

Jäde oli hyvää, mutta koostumukseltaan vähän liian pehmeää. Tai siis suli älyttömän nopeasti. Kauramuru olisi saanut olla vähän makeampaa ja ananakset myös. Eli summa summarum, ei huonoa, mutta ei niin hyvääkään että viitsisi tehdä uudemman kerran.



Jäätelö:
100 g sokeria
1 dl vettä
1 tuore ananas
350 g kookosjogurttia
2 dl kookosmaitoa
165 ml kookoskermaa
1 rkl rommia
¼ dl limettimehua
Kauramuru:
100 g kaurahiutaleita
1 kananmunan valkuainen
20 g fariinisokeria
40 g hunajaa
40 g kookoshiutaleita
Lisäksi:
2 tl limetinkuoriraastetta
¼ dl limettimehua
1 rkl rommia

Mitta pannulle sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä silloin tällöin sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut veteen. Nosta sivuun jäähtymään. Kuori ananas ja poista puumainen keskiosa. Kuutioi hedelmäliha. Soseuta puolet ananaskuutioista.

Sekoita yhteen kaikki jäätelön ainekset. Jätä kuutioitu ananas sivuun odottamaan tarjoilua. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes seos on sopivaa. Siirrä pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Vatkaa kananmunan valkuainen kevyesti. Sekoita kaikki kauramurun ainekset keskenään. Kaada seos ohueksi kerrokseksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes seos on kullanvärinen ja rapeutunut reunoiltaan. Anna jäähtyä kokonaan ja murra sitten paloiksi.

Sekoita yhteen ananaskuutiot, limetinkuoriraaste, limettimehu ja rommi. Annostele tarjoiluastioihin ensin jäätelöä, sitten ananas-rommiseosta ja lopuksi kauramurua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti