sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Jogurttihyytelö ja balsamicomansikat

Vaikka balsamicosta tykkäänkin, niin ajatuksena balsamicomansikat kuulostivat melko kummalta. Toisaalta kumminkin niin houkuttelevalta, että päätin kokeilla. Jogurttihyytelö oli jo sellaisenaan tosi hyvää, mutta balsamicomansikat nostivat tämän jälkkärin taas ihan uudelle tasolle. Annoin mansikoiden marinoitua liemessään puoli päivää, ja veikkaan että se teki niille tosi hyvää. Mahtava päätös aterialle. Alkuperäisessä reseptissä balsamicomansikoita oli puolet vähemmän, mutta mietin jo alun perinkin että niitä tulisi tosi vähän suhteessa jogurttihyytelöön. Onneksi kaupasta ei saanut 250 g mansikkarasioita vaan jouduin ostamaan 900 g Calinda-laatikon. Laitoin sitten saman tien tuplasatsin mansikoita ja se olikin ihan paikallaan.



Jogurttihyytelö:
5 dl maustamatonta jogurttia
25 g appelsiininkuoripaloja
70 g vaahterasiirappia
7 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua
2 dl vispikermaa
Balsamicomansikat:
6 rkl vaahterasiirappia
2 rkl appelsiinimehua
2 ½ dl appelsiinimehua
2 rkl balsamiviinietikkaa
500 g mansikoita

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään viideksi minuutiksi.

Mausta jogurtti appelsiininkuoripaloilla ja vaahterasiirapilla. Kuumenna tilkka mehua kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos jogurttiin.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja kaada hyytelö jälkiruokamaljaan tai pieniin kumottaviin annosvuokiin. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuumenna vaahterasiirappia ja ruokalusikallista mehua, kunnes seos on karamellimaista. Lisää loput appelsiinimehut ja kiehauta. Mausta balsamiviinietikalla. Huuhdo ja puhdista mansikat. Leikkaa ne neljään osaan ja laita maustumaan marinadiin.

Tarjoile jogurttihyytelö balsamicomansikoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti