perjantai 6. huhtikuuta 2018

Papu-katkarapumunakkaat

Cayennenpippurilla maustaminen on sitten vaikeaa. Vaikka sitä laittaisi kuinka pienen ripauksen tahansa, ruoassa se yleensä maistuu tosi voimakkaasti. Niin tälläkin kertaa, vaikka koko suurehkoon täytteeseen ripautin pippuria tosi maltillisesti. Sen verran tulista munakkaasta tuli, että en viitsinyt sitä 6-vuotiaalle tarjoilla. Aikuiseen makuun se kuitenkin maistui oikeinkin hyvältä.



Ainekset:
180 g katkarapuja
380 g / 230 g valkoisia papuja
1 sipuli
4 tomaattia
8 kananmunaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
1 rkl auringonkukkaöljyä

Kuori ja silppua sipuli. Paloittele tomaatit. Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita yhteen pavut, katkaravut, sipuli ja tomaatti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja cayennenpippurilla.

Riko kaksi munaa erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon neljäsosa täytteestä. Kuumenna pikku tilkka öljyä pienellä pannulla. Kaada munakastaikina (siis se neljäsosa) pannulle ja sekoita varovasti, kunnes taikina leviää pannulle tasaisesti. Anna paistua keskilämmöllä, kunnes munakkaan pohja on kunnolla hyytynyt. Peitä pannu esim. lautasella, keikauta munakas ylösalaisin lautaselle ja liu´uta takaisin pannulle. Jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.

Valmista samoin kaikki neljä munakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti