lauantai 14. huhtikuuta 2018

Kukkakaalikeitto

Hiukan taas etukäteen epäilin, vaikka ei olisi pitänyt. Mietin, että voiko näinkin vähillä mausteilla saada keitosta hyvää. Voin kertoa, että kyllä voi. Uskomatonta, miten maukasta soppaa syntyy pelkällä suolalla maustetuista kasviksista. Vielä kylkeen pari valkosipulileipää, ja ateria oli ihan täydellinen.



Ainekset:
1 l vettä
1 tl suolaa
500 g kukkakaalia
2 suurehkoa jauhoista perunaa
1 purjo
1 dl kuohukermaa
Pinnalle:
tuoretta tilliä

Kuori ja lohko perunat. Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Leikkaa purjo n. 3 cm paloiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Kiehauta vesi. Lisää peruna ja purjo, keitä 5 minuuttia. Lisää kukkakaali ja keitä 15 minuuttia. Valuta kasvikset, ota liemi talteen. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää lientä vähitellen, kunnes koostumus on sopiva. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Kääntele kermavaahto kuumaan keittoon juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tuoretta tilliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti