maanantai 9. huhtikuuta 2018

After Eight -juustokakku

After Eightit olivat lapsena ihan suosikkejani, söin helposti paketillisen kerralla. Joulupukki toikin minulle aina yhden paketin After Eightejä ja rasiallisen Pandan Juhlapöydän konvehteja. Eivät ne koskaan monta päivää kestäneet. No mutta, jos After Eighteihin yhdistetään vaniljakastiketta (myöskin ikisuosikkiani) ja Danielakeksejä (suosikkeja nekin, tai no – ennen vanhaan ei ollut Danieloja vaan pelkästään Dominoita) ja vielä mascarponea (josta on ihan viime aikoina myöskin tullut suosikkini), niin mitä muuta voidaan saada aikaiseksi kuin aivan mahtavan hyvää kakkua? Yksi pieni moitteen sana täytyy tähän sanoa: koostumus oli vähän turhan löysä. Kannattaisi joko laittaa enemmän liivatetta tai sitten pakastaa kakku ennen tarjoilua. Pakastettunahan tämä olisi kuin minttu-Puffetia.



Pohja:
250 g minttu-Danielakeksejä
75 g voita
Täyte:
200 g After Eight –suklaata
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl vettä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.

Murskaa pohjan Daniela-keksit täytteineen. Sulata voi. Sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Turvota täytteen liivatejauhe kylmässä vedessä. Rouhi After Eightit veitsellä pieneksi muruksi. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita mascarpone ja After Eight –rouhe keskenään. Yhdistä mascarponeseos vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen.

Kuumenna liivateseosta mikrossa varovasti, kunnes se on juoksevaa. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte varovasti pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti