tiistai 10. huhtikuuta 2018

Kalkkunaa paprikan ja papujen kera

Tämä resepti oli oikeastaan broilerille. Mutta kun pakastimessa sattui olemaan sopiva pala kalkkunaa, niin käytin sitä. Kastike oli todella hyvää. Siinä maistui juuri sopivasti valkosipuli ja pikkuisen myös viini.



Ainekset:
3 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
600 g kalkkunan rintafilettä
1000 g tomaattimurskaa
2 dl valkoviiniä
2 tl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
460 g suuria valkoisia papuja (2 tölkkiä, à 380/230 g)
kourallinen rucolaa
2 tl sitruunankuoriraastetta

Kuori valkosipulinkynnet. Viipaloi kaksi ja silppua yksi. Viipaloi paprikat. Valuta ja huuhtele pavut. Silppua rucola. Suikaloi kalkkuna.

Sekoita valkosipuliviipaleet ja paprikat oliiviöljyyn. Levitä kasvikset uunivuokaan ja asettele niiden päälle kalkkunanfileet. Kaada päälle tomaattimurska, viini ja viinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Nosta vuoka uunista ja sekoita kastikkeeseen pavut. Jatka paistamista 15 minuuttia.

Sekoita keskenään silputtu rucola ja valkosipulinkynsi sekä sitruunankuoriraaste. Ripottele seos kypsien kalkkunoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti