sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Blinipannukakku

Helmikuisen madekeiton jäljiltä oli pakastimessa odottelemassa kahden mateen mädit. Ne piti saada käytettyä johonkin – siispä blinejä. Kun sitten huomasin jostain tämän blinipannarin ohjeen, niin päätin kokeilla blinejä tällä kertaa pannarimuodossa. Ja oli kerta kaikkiaan erinomaista! Varoituksen sanana: taikina todellakin kuohuu. Jätin sen kippoon odottamaan ja lähdin itse lenkille. Taikina ei lähtiessä ollut edes puolessavälissä kippoa, mutta tunnin päästä takaisin tullessa se oli kuohunut yli äyräiden.



Ainekset:
7 dl maitoa
200 g kermaviiliä
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
25 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
Sitruuna-wasabismetana:
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
240 g smetanaa
2 tl wasabia
½ tl suolaa
Lisäksi:
200 g graavilohta
purjon valkoinen osa
70 g rucolaa
1 dl mätiä

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita nesteeseen jauhot ja suola. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.

Sulata voi. Sekoita voisula ja kananmunat taikinaan. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea.

Sekoita sitruuna-wasabismetanan ainekset keskenään. Suikaloi graavilohi. Viipaloi purjo.

Levitä sitruuna-wasabismetana kypsän pannukakun päälle. Ripottele pinnalle purjo- ja lohisuikaleet ja rucola. Lusikoi päällimmäiseksi mäti.

1 kommentti: