lauantai 21. huhtikuuta 2018

Hunajaiset pannuleivät

Leipien pannulla paistaminen on taitolaji, jossa en ole kovin hyvä. Ja lisäksi näköjään myös välineurheilua parhaasta päästä. Paistoin leipiä kolmella erilaisella pannulla ja yksi niistä teki selkeästi parempaa jälkeä kuin kaksi muuta. Pinnalta palaneet leivät olivat lisäksi myös sisältä vielä turhan taikinaisia. Mutta ne jotka olivat päältä hyvän näköisiä, olivat myös sisältä hyviä.



Ainekset:
50 g voita
5 dl maitoa
15 g hiivaa
4 rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
3 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja

Sulata voi. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sekaan suola ja hunaja. Alusta joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää alustamisen loppuvaiheessa voisula. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.

Muotoile taikinasta n. ½ cm paksuisia leipäsiä ja paista ne kuiviltaan kuumalla paistinpannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti