maanantai 2. huhtikuuta 2018

Juusto-päärynäsalaatti

Tää olis varmaan ollut hyvää, mutta maut olivat niin mietoja että kunnon pääsiäisflunssan saatuani en maistanut salaatista juuri mitään. Toivottavasi flunssa on huomiseksi häipynyt, niin pääsen tätäkin vielä maistelemaan paremmin.



Ainekset:
70 g hunajaista pähkinäleipää
1 rkl oliiviöljyä
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku herneenversoja
2 isoa kypsää päärynää
¼ dl sitruunamehua
150 g kermajuustoa
1 dl pekaanipähkinöitä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl vettä
¼ tl suolaa
mustapippuria
½ tl sokeria

Kuutioi leipäviipaleet. Paista kuutiot rapeiksi öljyssä kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.

Revi salaatinlehdet ja herneenversot laakealle vadille.

Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Leikkaa puolikkaat haarukkapaloiksi. Purista palojen päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää päärynät salaattiin.

Paloittele juusto ja halkaise pähkinät. Asettele juustot ja pähkinät salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaatille. Levitä leipäkuutiot salaatille juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti