perjantai 5. lokakuuta 2018

Bataatti-yrttipiirakka

Tämä piirakka oli juuri sellainen juustoinen ihanuus, kuin voi aineksista päätellä. Kuvassa täyte näyttää erehdyttävästi lohelta, mutta ei sitä todellakaan ole. Ei sillä, että lohikaan olisi huonoa, mutta kyllä tykkäsin kovasti bataattiraasteesta piirakan täytteenä.



Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
50 g juustoraastetta
½ dl vettä
Täyte:
600 g bataattia
150 g fetaa
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
2 ½ dl ruokakermaa
3 kananmunaa
100 g juustoraastetta

Nypi voi, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Tee taikinasta pallo ja laita se jääkaappiin vetäytymään 15 minuutiksi.

Kuori bataatti ja raasta se karkealla terällä. Murenna feta.

Painele taikina piirakkavuoan (28 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle bataattiraaste, timjami ja feta. Ripota päälle hieman mustapippuria.

Sekoita keskenään kerma, kanamunat, suola ja mustapippuri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti